Heeft u beveiliging nodig voor een project, object, evenement of persoon? Wij kunnen helpen!

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Havenbeveiliging: toegangscontrole, visitatie en surveillance

Een havenfaciliteit is een kloppend logistiek hart. Dat maakt havenbeveiliging complex en veelomvattend. De Havenbeveiligingswet en de ISPS-code stellen stevige eisen aan procedures, processen en personeel. Young Security stelt het Veiligheidshandboek op en levert hooggekwalificeerd personeel voor toegangscontrole, visitatie en surveillance.

Young Security Havenbeveiliging

ISPS-code: International Ship and Port facility Security

Als havenfaciliteit kun je gebonden zijn aan de ISPS-code: de International Ship and Port facility Security code. Dit is het geval als er vrachtschepen aanmeren met een gewicht vanaf 500 ton bruto, die varen op internationale zeeroutes. Als er internationale passagiersschepen en/of mobiele boorplatforms aanmeren, is de ISPS-code ook van kracht.

De ISPS-code stelt specifieke eisen aan de beveiliging van de ‚Äėport facility‚Äô. Een veiligheidshandboek is verplicht, net als het regelmatig houden van ISPS-oefeningen. Ook aan het beveiligingspersoneel worden hoge eisen gesteld. Dit betekent dat zij specifieke kennis moeten hebben van de wet- en regelgeving in havens en in de internationale scheepvaart.

Tot hun kerntaken behoren het uitvoeren van toegangscontrole, het controleren van legitimatiebewijzen, visitatie en surveillance. Ook zijn zij stevig getraind op het herkennen van gevaarlijke stoffen, wapens en explosieven en het ingrijpen op dreigende situaties. Ook onderweg beveiliging? Lees meer over transportbeveiliging

Havenbeveiliging en opstellen van veiligheidshandboeken

Young Security heeft naast het beveiligen van havens ruime ervaring met het opstellen van veiligheidshandboeken. Daarin staan de organisatorische, bouwkundige en elektronische veiligheidsmaatregelen, die nodig zijn om aan de ISPS-code te voldoen. Onze PFSO (Port Facility Security Officer) kent de code van binnen en buiten en vertaalt deze naar een veiligheidshandboek, specifiek voor jouw faciliteit.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Verstuur snel en gemakkelijk een offerteaanvraag via ons online formulier. Wij trachten er naar om binnen één werkdag een zo uitgebreid mogelijke offerte uw kant op te sturen, welke aangepast is aan uw wensen.